Stabilitatea


Conform dicționarului român în vigoare acest cuvânt este sinonim cu trăinicie, fermitate. În acest sens înseamnă consecvență și constanța asupra vieții. Totuși ajungem ca să nu înțelegem semnificația acestor cuvinte în relațiile cu alți oameni. Mai precis discutăm de persoane stabile financiar. Semnifică persoana cu bugetul în care profitul este semnificativ și folosește călătoriilor sau diferitelor sculptari ale divei. Nu este materialistă pentru că ne raportăm la înțelesul filosofic al cuvântului că totul pornește de la materie. În acest caz diva este nevoie ca să arate bine căci nu este nevoie neapărat și de materie cenușie. Dacă există deja vorbim de femeia ideală. Totuși cuvântul stabilitate este folosit și când respectivul este angajat pe o perioadă nedeterminată. Deci dacă vom cunoaște persoane va fi nevoie ca să ducem și contractul de muncă în original și în copie, legalizată la notar într-un dosar cu șină pentru a dovedi stabilitatea noastră financiară. Probabil și fluturașii de salar din stomac tot în dosar trebuie ca să fie depuși. Persoanele care sunt angajate pe o perioadă determinată înseamnă astfel că sunt instabile financiar. Nu contează că sunt persoane ferme, cu caracter frumos sau sincer ci rezultă că sunt incompatibile cu planul financiar pe termen lung al divei, mă scuzați cuplului care se va forma în viitor.

Din păcate acest termen suscită interesul și când privim invers, din punctul de vedere masculin spre acel feminin. Puține femei oferă stabilitate emoțională, menționăm în stadiul actual al cercetătorilor, iar anumiți bărbați devin și ei instabili nu numai financiar ci și emoțional. Oricum dacă este ceva stabil în perioada actuală sunt invidia, bârfa, părerile preconcepute, a judeca și a dezbate fără ca să cunoaștem persoanele. Astfel suntem plini de prejudecăți și de stări schimbătoare poate și pentru că perioada istorică este instabilă. Nu are rost ca să menționăm de prostie ca fiind ceva stabil pentru că ea există de când este omul și va exista pe întreaga perioadă a existenței umane indiferent de sex și proveniență sau rang social. Singurele părți stabile ale unui român care într-adevăr contează sunt hazul de necaz și optimismul. Restul poveștilor sunt demne de “Acces direct ” sau “Puterea dragostei “. Binenteles că nu se uită cineva la ele și fac o audiență ridicată. Cel puțin să nu uităm de noi ca indivizi și să devenim stabili în acest sens căci de restul oamenilor mai este timp sau spațiu cosmic.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: