5 septembrie 2021- o zi plină de lacrimi


Astăzi este ziua în care cerurile s-au deschis pentru doi titani ai României. Dumnezeu a avut nevoie de un vaslas sau de un lider al unei imbarcatiuni de caiac-canoe pentru îngerii plecați mult prea devreme dintre noi și a fost chemat Ivan. Nu era orice Ivan ci unul numit Patzaichin care a câștigat medalii olimpice, mondiale și europene. Era un lider al sportului românesc și demn de povestit când plecăm în străinătate că am fost compatriot cu el. Pentru a nu pleca singur pe drumul spre stele, nu se putea altfel, a cerut Dumnezeu un alt fiu al său de seamă al României și a fost trimis Ion. Cum nu putea ca să plece alături de Ivan Patzaichin un simplu Ion a plecat și Caramitru. A plecat Socrate dintre noi și atâtea alte roluri memorabile întocmai pentru a mai pune în scenă un film cu alți actori plecați mult prea devreme dintre noi. Îngerii aveau nevoie de un actor pentru piesele de teatru și Ion Caramitru s-a întâlnit deja cu ei. Poate că deja în această vreme s-a întâlnit deja cu Tamara Buciuceanu Botez și urmează “Liceenii îngerilor ” , un film pe care, din păcate, nu-l vom mai putea vedea. Acum poate ca să mai fie un film demn de a fi turnat și văzut alături de atâția mari actori, dar va fi primul film al lor la care noi oamenii nu ne vom mai putea cumpăra bilete. Cum nici la competițiile lui Ivan Patzaichin nu vom putea ca să mai ocupăm locuri.

Prin urmare chiar dacă Ivan Patzaichin a avut 71 de ani, iar Ion Caramitru a avut 79 ani când au murit nimeni nu poate ca să dea o vârstă unor oameni care ne-au încântat sufletul de atâtea ori. Ei s-au ridicat din oamenii simpli ca noi, însă au fost înzestrați cu talent 1 % și cu o capacitate incredibilă de muncă de 99 % care i-a dus pe soclul monumentelor din istoria României. Reprezintă altfel oameni care prin talent, muncă și înalte valori morale au fost distinși și observați începându-și astfel drumul spre glorie. Afirmăm fără îndoială că sunt modele demne de urmat și moartea lor ne obligă ca să le cinstim memoria prin muncă, seriozitate, disciplină și talent punând valorile acolo unde le este locul. Cei care sunt buni și foarte buni este nevoie ca să fie în vârful societății, iar cei slabi și nepricepuți în jos. Din păcate în ziua de astăzi în România se întâmplă chiar invers și consecințele le suportăm în fiecare zi. Cel puțin exemplele ca Ivan Patzaichin și Ion Caramitru așa ceva, printre atât de multe lucruri, au încercat ca să ne învețe și le mulțumim și le rămânem îndatorati în veci. Fie ca Ivan și Ion să fie acoperiți de o țărână ușoară și condoleante poporului român și familiilor îndoliate!

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: