Vă rog frumos să nu citiți!


Nu este o dorință. Este doar un sfat. Nu deschideți cărți pentru că vă va durea capul. Mai mult nu le luați în mâini că vă va lua somnul. Nu deschideți paginile poveștilor sau a autorilor clasici că vă poate provoca o dependență a lecturii. Sfatul meu este să nu vă începeți acest lucru pentru că dacă începeți cu literatura română vă veți întreba anumite lucruri. Atunci veți merge la literatura universală și veți auzi de Honore de Balzac, Dostoievski, Tolstoi. Vă întâlniți pe drum cu Shakespeare sau Moliere. Vă vor îndruma spre Jean Jacques Rouseau. Și atunci veți da de istorie. Francis Fukuyama a scris “Sfârșitul istoriei “. Vă dau o veste foarte proastă. Istoria nu s-a încheiat în anul scrierii cărții, 1993. În România se rescrie istoria de atunci și încă se mai clarifică anumite evenimente rastalmacite de comuniști. Dacă a-ți intrat în mirajul istoriei veți întâlni ramurile parsive ale ei: filosofia, arhitectura, sculptura. Vă veți trezi că vă va interesa pictura și curentele ei.
Mai mult cel mare dezavantaj al lecturii nu vi s-a spus încă. Veți începe să vorbiți mai coerent, mai frumos și veți deveni mai inteligenți. Vă veți forma propriile păreri și veți fi greu de manipulat. Conducerea statului nu vă va putea influența prea ușor și nu veți fi folositori. Statul român nu are nevoie de oameni culți ci de “botnite” robotizate care nu rumega informațiile. Ghinionul vostru va fi că veți mai întâlni oameni care de asemenea ca voi citesc și sunt pasionați de lectură. Veți fi privit ciudat că veți știi să purtați conversații. Nu vă așteptați să aveți succes la sexul opus că nu se caută persoanele culte. Ele nu sunt la modă ci aparțin unui alt secol și teritoriu în care persoanele aveau și valori morale și un anumit etalon de comportament prea ciudat pentru zilele noastre. Deci sper că mi-ati înțeles motivele pentru care nu trebuie să citiți și spre binele vostru încercați să fiți și la modă. Societatea are nevoie de turme nu de indivizi culți și educați cu propria lor personalitate. Pot naște revoluții intelectuale și morale și ar fi păcat de societatea noastră românească să se schimbe. Adică acceptăm schimbarea pe ici pe colo prin locurile esențiale, dar să rămână la fel., iar pentru letargia societății românești nu trebuie efort așa că dragilor ascultați manele, nu gândiți că vă doare și priviti televiziunea și spațiul virtual ca Biblia. Credeți tot ceea ce vi se spune și faceți ceea ce vi se spune : nu citiți cărți ! Vă pot afecta emoțional, psihic și intelectual. Vă mulțumesc anticipat pentru incultură și manipulare ! Somnul rațiunii mai naște și monștri…De parcă voi nu ați știi aceste lucruri..

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: