Reacția noastră


Oamenii și mediul exterior sunt întocmai ca un experiment chimic. Se iau elementele negative exterioare și turnam în suflet și așteptăm reacția care poate ca să fie pozitivă și de cele mai multe ori negativă. Mai departe, continuând experimentul, vărsăm în sufletul nostru partea pozitivă și urmează zâmbete și râsete. Cu alte cuvinte nu suntem altceva decât ceea ce presaram în interiorul nostru. Mergând mai departe dezvoltăm principiul magnetismului invers. În acest sens dacă suntem supărați, nervoși sau plini de anxietate atragem lucrurile negative și invers dacă suntem optimiști, veseli atragem lucrurile pozitive. Numai că aceasta nu este întotdeauna o regulă pentru că ajungem ca să cunoaștem oameni buni cărora li se întâmplă, în mare parte, lucruri negative. Neluptandu-ne ca în basme cu zmei cu trei sau șapte capete vorbim de ceea ce predomină, în special, partea negativă sau pozitivă. Deci între alb și negru de obicei suntem într-o nuanță gri de culoare închisă sau deschisă. Să presupunem în acest sens că suntem veseli, optimiști și primim tot lucruri negative. În această idee este recomandabil ca să experimentam cauzele. Ele pot ca să fie religioase, energetice sau pur și simplu. În prima categorie ar fi printre cauze că plătim pentru diferite păcate ale noastre din trecut sau un fel de martiraj. În a doua parte, energetică, putem afirma că în trecut noi, părinții noștri sau persoanele apropiate au manifestat păcatele originare, orgoliu, mândrie, trufie și așa mai departe, care ne blochează primirea de energie pozitivă și manifestarea ei în viața noastră. În a treia categorie, aceea pur și simplu, nu căutăm cauzele ci investigam reacția și contrareactia noastră la mediul exterior. Cu alte cuvinte orice s-ar întâmpla, negativ sau pozitiv, avem aceeași reacție, nu numai de fațadă exterioară, dar și interioară, de a nu ne modifica starea interioară pozitivă indiferent de ceea ce primim de la viață sau dacă dorim, din Univers.

Până la urmă viața noastră este făcută și văzută prin ochii noștri și dacă avem o reacție și o contrareactie pozitivă avem un avantaj asupra ei. Poate, în cele din urmă și subconștientul, care este unul dintre regizorii vieții noastre, Universul, Dumnezeu sau cine mai dorim va decide că merităm ca să scriem un scenariu mai bun atunci când nici nu ne mai așteptăm la o schimbare în bine a vieții. Sau dacă dorim poate și răul se va plictisi de oamenii buni la suflet și va pleca, din ce în ce mai des, din viața noastră și atunci ne va căuta și binele mai des. Oricum este o criză teribilă în lume de bine și de bun și poate așa funcționează. Tot nu avem de unde să știm dacă nu vom încerca..

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: