O specie de oameni


Viața ne aduce în cale diferite persoane, bune sau mai puțin bune. Acelea aparținătoare celei de a doua categorii reprezintă lecții sau cum să nu fim în această viață.

Sunt în viața noastră momente care ne suprasolicita intelectual sau fizic și din tabloul existenței noastre fac parte și aceste specii de oameni. Dacă le spunem că ne abat atenția de la ceea ce facem atunci ele se conformează, dar revin după scurt timp cu aceleași metode. Acest fel de oameni cred că noi i-am îndepărtat din cauza nervilor noștri și revin din nou. Reacția noastră este mai dură de data aceasta și suntem considerati suparaciosi. Considerând că examenul este mai important spunem același lucru persoanelor ajungând în cele din urmă ca să explodam. Poate greșim ca și reacție orgolioasă exagerată, dar speciile acestea de persoane nu ne-au tratat cu respectul și atenția cuvenită. Mai departe, orgoliul, narcisismul, egoismul și credința că sunt perfecte sau atotștiutoare aduc partea toxică a lor. Binenteles că noi suntem de vină pentru faptul că am fost stresați și că avem reacții negative adverse asupra acestor specii de oameni. Dacă avem, pe lângă respect, iubire de sine și stimă personală ne vom da seama că aceste ființe neaducandu-ne bine în viața noastră este nevoie ca să fie îndepărtate. Așa ne vom da seama că de fapt am pierdut vremea cu ele, iar concentrarea pe un examen și pe relațiile sănătoase sunt mult mai importante decât orice altceva în viața noastră.

Abonează-te pentru a avea acces

Citești mai multe din acest conținut dacă te abonezi azi.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: