Pericolul ciudat


Platoul Cornesti dîn orașul Târgu Mureș reprezintă pentru mine cel mai liniștit loc din oraș. Dincolo de gălăgia cotidiană este și locul unde am obiceiul ca să-mi testez limitele în sport. De asemenea este un loc de recreere pentru mai multe persoane care vizitează și Grădina zoologică. Conform spuselor unui paznic din zonă, acum o lună și jumătate în jurul orei unsprezece, din timpul zilei, și-a făcut apariția un urs. Oamenii panicati au fugit în zone diferite neinregistrandu-se nicio victimă sau vreo persoană rănită.

Este de a dreptul alarmant cum în apropierea orelor amiezii un urs și-a făcut apariția în zonă. Nu sunt de acord cu uciderea lor, dar totuși prin intermediul legislației și a birocrației sau a altor motive punem viața în pericol a unor oameni care frecventează zona. În loc să eliminăm vinovatul ar fi nevoie ca să se trateze cauza, defrisarii pădurilor și a creșterii alarmante a ursilor. Mai mult, în zonele rurale pericolul este și mai mare, iar distrugerile pe măsură. Este strigător la cer când de impasibil este statul român în privința locuitorilor săi. Adevărații vinovați sunt oamenii nu ursii și prin urmare cei vinovați ar trebui ca să plătească cu închisoarea, dar nu trebuie să sufere toți oamenii. Nu este, din păcate, singurul caz înregistrat în zonă și merită lăudată intervenția promptă de izolare a zonei de oameni a organelor abilitate. Numai cred că, așa cum se întâmplă de obicei în România, vor trebui ca să se înregistreze victime din cauza urșilor ca într-adevăr ca să se întreprindă o acțiune concretă. Din păcate, tot urșii vor fi considerați vinovați, iar sistemul va dăinui și fura fără milă. Așa este România de astăzi care ne ocupă tot timpul.

Abonează-te pentru a avea acces

Citești mai multe din acest conținut dacă te abonezi azi.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: