Temperatura anului 2020


În vremurile frumoase ale lui Covidut vodă nu este suficient ca să avem mască. Mai există ceva prin care ne putem identifica făcând parte din neamul lui Covidut vodă. În momentul când intrăm într-un hypermarket pe lângă masca pe care o purtăm mai trebuie încă ceva. Acolo există un vrednic discipol de al lui Hipocrate care ne ia temperatura. El este specialist în medicină de când există. Ne eliberează dacă ne interesează și o adeverință de apt de a intra în magazin. În traducere liberă omul se bucură că are un loc de muncă, nu cu un salar magnific și l-au obligat șefii lui care sunt obligați de alții de mai sus să-ne ia temperatura. Cei de mai sus au și ei afacerile lor și pe timp de criză produc termoscanere sau termometre. Cu cât prețul este mai mare și cu cât restricțiile sunt mai multe cu atât vin banii la băieții deștepți. În schimb dacă intrăm într-o școală aici povestea este altfel. La intrarea în clădire se ia binenteles temperatura. Iese 37,5 nu este bine. După cinci minute temperatura este 37,6. După încă zece minute temperatura a scăzut la 37,2 și putem intra intr-o școală unde elevii sunt distantati 1,5 m pe culoarul spre secretariat unde intră doar unul singur. Acolo se ia și lor temperatura. Motivul invocat de omul de la pază, un doctor cunoscut în breasla sa, este că poate că din cauza faptului că oamenii călătoresc cu mașina personală sau cu autobuzul mai crește câteodată temperatura. Acum ce să mai zică și ei în vremuri de Covidut vodă ca fiind obligați de șefii lor cu asemenea măsuri în afară de nimic. Binenteles că respectivul a lucrat în sistemul medical și știe că termoscanerele de la hypermarket-uri nu sunt bune ci doar a lui sunt bune. Să nu vorbim că dacă se duce cineva la hypermarket și alimentele cumpărate le distanțează social.
Acum având aceste arme de încredere, spălatul pe mâini timp de 60 de secunde, masca, igienizare și termoscanere avem toate șansele ca și Coronavirus văzând atâta seriozitate își va lua bagajele și se va duce la liliecii lui. Și va mai trimite și alți covizi și alți covide…Totuși că ne place informația de scandal și apocaliptică este clar, dar ne este oare chiar atât de greu și să fim mai optimiști? Atât timp cât sunteți sănătoși le veți putea duce. Apropo nu știți nu a apărut un vaccin împotrivă la Prostiavirus? Se răspândește pe zi ce trece și vroiam să știu dacă se poate trata. Vă mulțumesc anticipat!

Abonează-te pentru a avea acces

Citești mai multe din acest conținut dacă te abonezi azi.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: